Kerim BARÇIN
1977 yılında Almanca öğretmeni olarak göreve başlayan Kerim Barçın, on beş yıl görev yaptı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Almanca Ders Kitabı Yazma ve Program Geliştirme Komisyonu’nda 1992-2001 yılları arasında Komisyon üyesi olarak görev yaptı. Ders kitapları yazımı yanında Almanca öğretim programları yazımında da görev yaptı. Bunun yanı sıra Almanca öğretmenlerine yönelik Goethe Enstitüsünün hazırladığı uzaktan eğitim projesinde (Fernstudienprojekt) Almanca öğretmenlerine yönelik yardımcı kitap hazırlama komisyonunda görev yaptı. Almanya’nın Kassel şehrinde Üniversitede 6 ay süreli öğretmen yetiştirme eğitimine katıldı. Hizmet İçi Eğitim Dairesi Başkalığı’nın Almanca öğretmenlerine yönelik seminerlerinde öğretmen yetiştiricisi olarak görev yaptı. Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün yurt dışında görevlendirdiği öğretmenlere Almanca dersleri verdi. Daha sonra 2001-2004 yılları arasında Almanya, Hamburg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi olarak görev yaptı. Ataşeliği döneminde Hamburg’ta iki dilli okulların açılmasında Eğitim Ataşesi olarak aktif rol aldı ve okulların açılmasını sağladı. Yurt içi göreve döndükten sonra 27 yıl görev yapmış olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 2005 yılında emekli oldu. Aynı yıl TED Gaziantep Koleji’nde Müdür olarak göreve başlayan Kerim Barçın, 10 yıldır TED Karabük Koleji müdürü olarak görev yapmakta olup evli ve iki çocuk babasıdır.