Beden Eğitimi

Okul öncesi çağı çocuklarının en belirgin özelliklerinden biri hareketli olmalarıdır. Okulumuz da bu dönemdeki çocukların hareket ihtiyacını karşılayacak en uygun etkinliklerden biri de beden eğitimi çalışmalarıdır. Bu çalışmalar çocuğun kas koordinasyonunun, dayanıklılığının, kuvvet, esneklik gibi fiziksel uygunluk özelliklerinin gelişiminde büyük önem taşır.

Okul öncesi dönemde yaptığımız sistemli ve programlı beden eğitimi çalışmalarında hedefimiz çocuklarımıza sağlıkla ilgili alışkanlıkları vermeyi, düzenli olmayı, iradesini kullanmayı ve iş birliği kazandıracak becerileri vermektir. Daha sonraki yaşamında spor yapma alışkanlığının temelleri bu eğitimle atılmış olacaktır. Tüm bu çalışmalarımızla birlikte çocuklarımızın sportif aktiviteleri öğrenmesi bencilce hareket etme huylarının değişmesine, kendi aralarındaki sosyal uyumu bozmadan rekabet edebilme yeteneğini kazanmasına ve mücadele duygusunun aşılanmasına da etki edecektir.

Beden Eğitimi etkinlikleri okulumuz spor salonu, oyun salonu ve okul bahçesindeki oyun alanlarında uygulanmaktadır.