Bilim İnsanı Yetiştirme Programı

Okulumuzda 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren yeni bir akademik program olan Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 9. Sınıftan itibaren hayata geçirilmiştir. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 10 öğrenci ile uygulanmaya başlanmıştır. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bir şube olarak programa devam edilecektir. Bu program, fen bilimleri alanında araştırmacı ruha sahip, üretken, bilimsel düşünceyi özümsemiş ve bu özellikleri bir yaşam biçimi haline getirmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 4 yıllık bir programdır. Bu programda öğrenim gören öğrenciler kendilerine sunulan imkânlarla yeteneklerini en üst düzeyde kullanma olanağına sahip olup okul müdürü, müdür yardımcısı ve Bilim İnsanı Yetiştirme Programı koordinatörü tarafından bu öğrencilerin takibi sağlanır.