BTEC Uygulama ve Değerlendirme Sistemi

TED KARABÜK KOLEJİ (BTEC)
ULUSLARARASI MESLEK EDİNDİRME PROGRAMI

BTEC programlarının uygulanma sürecinde her bir ünitenin kazanımlarını gerçekleştirmeye yönelik öğrenme süreçleri(ders planları), öğretim materyalleri ve ölçme değerlendirme araçları geliştirilmektedir. BTEC Programlarının değerlendirme yaklaşımı, öğrenme çıktılarına ve değerlendirme ölçütlerine ilişkin öğrenci kanıtlarına dayalıdır ve değerlendirmelerin amacı alınan her bir ünitenin içeriğinin etkili öğrenildiğinden emin olmaktır. Program kapsamında öğrenciden her bir ünite için öğrenme kanıtları sunmaları beklenmektedir. Bu kanıtların değerlendirilmesi ise doğrudan o ünitenin programda var olan değerlendirme ölçütleriyle ilişkilendirilerek yapılmaktadır. Değerlendirmede sadece özgün (otantik) kanıtlar kabul edilirken akademik dürüstlük ilkelerini benimseyen öğrencilerden araştırmalar yapmaları, projeler hazırlamaları, sunumlar yapmaları, raporlar yazmaları, uygulamaya dayalı görevleri gerçekleştirmeleri, çeşitli ürünler ortaya koymaları ve ürün dosyası hazırlamaları beklenmektedir. Değerlendirme süreci sonrasında tüm belgeler ve öğrenci ürünleri kayıt altında tutulur.

·         BTEC 1. Seviye Sosyal Medya Yeterlik Programı(BTEC Level 1 Award in Social Media) ve BTEC Seviye 2 Bilişim Teknolojileri Programı (Level 2 Certificate in IT)Değerlendirme Süreci

·

Değerlendirme sürecinde sonuç odaklı değerlendirmeden çok süreci de değerlendirmeyi içine alan performans görevleri ve projeler öğrencilere verilecektir. Bunların değerlendirilmesinde kontrol listesi, gözlem formu, dereceli puanlama anahtarı (rubric) ve dereceleme ölçeği; not verme amacı gütmeyen geri bildirim amaçlı değerlendirmelerde ise öz, akran ve grup değerlendirme formları kullanılacaktır.