Okulumuzda BTEC

TED KARABÜK KOLEJİ (BTEC)
ULUSLARARASI MESLEK EDİNDİRME PROGRAMI

BTEC dersleri MEB mevzuatına göre okulumuzda uygulanmakta olan haftalık ders çizelgesinde yer alan dersler kapsamında aşağıda yer alan şekilde ele alınmıştır.

· 7.sınıflarda BTEC Seviye 1 Sosyal Medya Programı (Level 1 Award in Social Media)

· 8. sınıflarda BTEC Seviye 2 Bilişim Teknolojileri Programı (Level 2 Certificate in IT)

BTEC 1. Seviye Sosyal Medya Yeterlik Programı (BTEC Level 1 Award in Social Media)

BTEC 1. Seviye Sosyal Medya Yeterlik Programı, öğrencilere sosyal medya alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır. Bu program okulumuzda 2014-2015 öğretim yılından itibaren 7. sınıflarda seçmeli “Medya Okuryazarlığı” dersi kapsamında, hazırlık sınıfında “İngilizce” dersi kapsamında haftada 2 ders saati olacak şekilde bir yıl süreyle uygulanmak üzere ele alınmıştır. Bir yıl içerisinde tamamlanması gereken toplam kredi sayısı 6’dır. 6 kredinin tamamlanması için ayrılan süre 41 saattir. Bunun 25 saati sınıf içine ayrılmıştır. Kalan 16 saat, ders ve okul sonrası yapılacak proje, araştırma, ürün dosyası vb. çalışmalarla desteklenecektir. Bu programı tamamlayan öğrenciler BTEC Sosyal Medya Uzmanlık Belgesi alacaklardır.

Sosyal medya belgesi alan öğrenciler bu programı tamamladıklarında öğrenciler;

· Eğitimleri ve mesleki gelişimleri için sosyal medya araçlarını kullanmayı öğrenmektedir.

· İzledikleri filmler, diziler, reklamlar, takip ettikleri bilgisayar oyunları, internet sitelerinin sorgulanabilir ve eleştirilebilir olduğunu öğrenmektedir.

· Medya iletilerini çözümleyebilmektedir.

· Geleceğin mesleklerinden biri olan ve bugün bile ihtiyacın çok arttığı “Sosyal Medya Uzmanlığı” alanında belge sahibi olabilmektedir.

· İlgi alanlarına giren ve son derece güncel bir konuda uluslararası yeterliliğe sahip olabilmektedir.

· Sosyal Medya Yeterlik Belgesi içerisinde öğrencilere kazandırılması hedeflenen beceriler(eleştirel düşünme, yaratıcılık vb.) sektörlerin ihtiyaç duyduğu becerileri kapsamaktadır (Sector Skills Council).

· Bu beceriler, öğrencilerin iş bulabilme imkanlarını kolaylaştırıcı ve mesleki eğitimlerini destekleyici niteliktedir.

BTEC 2. Seviye Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı (BTEC Level 2 in Certificatein Information Technology)

BTEC 2. Seviye Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı, öğrencilere bilgi teknolojileri alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır. Bu program okulumuzda 2016-2017 öğretim yılından itibaren 8. Sınıflarda seçmeli olarak, haftada 2 ders saati olmak üzere bir yıl süreyle uygulanmak üzere ele alınmıştır. Bir yıl içerisinde tamamlanması gereken kredi sayısı 15’tir. 15 kredinin tamamlanması için ayrılan süre 90 saattir. Bir öğretim yılı sürecek bu program kapsamında “Bilgi Teknolojilerinde İletişim” isimli zorunlu ünite (5 Kredi) ve 30 seçmeli ünite arasından ( “Yazılım Tasarımı”, “Bilgisayar Grafikleri”, “Veri tabanı Tasarımı” vb.) belirlenecek olan bir seçmeli ünite (10 Kredi) tamamlanacaktır. Bu programı tamamlayan öğrenciler BTEC Bilgi Teknolojileri Uzmanlık Belgesi alacaklar ve Oxford Üniversitesi, Yale Üniversitesi ve Toronto Üniversitesi gibi dünyaca ünlü üniversitelerin bulunduğu okullara kabul alma fırsatı yakalayacaklardır. Bunun yanı sıra iş bulma imkânlarını kolaylaştırıcı, mesleki eğitimlerini destekleyici ve sektörlerin ihtiyaç duyduğu becerileri (eleştirel düşünme, yaratıcılık, bilgi teknolojilerini kullanma, esneklik ve uyum vb.) kazanma fırsatı yakalayacaklardır.

Bilgi teknolojileri öğrencileri bu programın diplomasını aldıklarında,

· Hitap edilen hedef kitleye uygun bir şekilde iletişim kurmayı,

· Bilişim teknolojileri endüstrisini ve sektördeki iş olanaklarını,

· Farklı bilişim teknolojileri araçlarını kullanmayı,

· Teknolojik ürün tasarımı yapmayı, İletişim, üretim, programlama tekniklerini kullanabilecekleri yazılım paketlerini öğreneceklerdir.