Beden Eğitimi
"Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yükseltmeyi düşünürken, sadece gösteriş için, herhangi bir yarışmada, kazanmak emeliyle, bir spor çizmezler. Esas olan, bütün, her yaştaki Türkler için beden eğitimi sağlamaktadır."

M.Kemal ATATÜRK

Beden Eğitimi; Milli eğitimin temel ilkelerine uygun olarak kişinin beden, ruh gelişimini sağlamaktadır. Oyun, jimnastik ve sportif çalışmaların tümü ile kişinin bedenen sağlam, fikirce uyanık ve ruhen sağlıklı olmasını hedefler. Beden Eğitiminin amacı; öğrencilerin ihtiyaç duydukları kuvvet, sürat, dayanıklılık, esneklik, koordinasyon, denge yeteneklerinin gelişimine yardımcı olmaktır. Psikolojik olarak öğrencilerin çeşitli durumlar karşısında duygularının kontrolünü öğrenmeyi, güven duygularını geliştirmelerine yardımcı olmayı, dikkat ve konsantrasyon, motivasyon, stresle başa çıkmayı, zihinsel antrenman, pozitif düşünce gibi gelişimine yardımcı olmayı sağlar.